Pengikut

Rabu, 12 Februari 2014

MY LOVE FROM THE STAR - HAVOC

Ada sapa-sapa kat sini yang tengok Drama korea terbaru kat Chanel ONE tak. .. kalau korang addict dengan channel tu mesti tau kan drama yang tengah HOTTTT dekat ONE... Drama " MY LOVE FROM THE STAR ".


Antara pelakon Drama MY LOVE FROM THE STAR


Mula-mula dulu aku pun x layan dengan drama tu tapi bila dah selalu tengok,sangkut jugak akhirnya. Hahahha.. But seriouslly aku suka drama bukan sebab pelakonnya tapi sebab jalan cerita nya yang menarik.
 #CREADITTOPRODUSER..

Tapi tipu la kalau aku cakap yang aku x suka pelakon dalam tu kan. tapi ok la. HERO dan HEROIN pun handsome dan cantik.. huhu

Antara pelakon Drama tersebut adalah :



Kim Soo-hyun



Jun Ji-hyun



Jun Ji-hyun ... Cheon Song-yi
Kim Soo-hyun ... Do Min-joon
Park Hae-jin ... Lee Hwi-kyung
Yoo In-na ... Yoo Se-mi
Na Young-hee ... Yang Mi-yeon (Song-yi's mother)
Uhm Hyo-seop ... Cheon Min-goo (Song-yi's father)
Ahn Jae-Hyun ... Cheon Yoon-jae (Song-yi's younger brother)
Hong Jin-kyung ... President Hong (comic book store owner)
Jo Se-ho ... Chul-soo (comic book store customer/unemployed neighbor 1)
Nam Chang-hee ... Hyuk (comic book store customer/unemployed neighbor 2)
Kim Kang-hyun ... Song-yi's manager


Untuk yang x pernah tonton drama tu . jom sama-sama kita saksikan hari Rabu dan Khamis bermula jam 9 malam di saluran 395 ONE atau ONE HD 393 ataupun kat VIKI pon ada jugak. Rugi tau x tengok. Kat sini aku sertakan sekali dia punya sinopsis.


Sinopsis My Love From The Stars
My Love From the Star about an alien who landed on Earth 400 years ago in the Joseon Dynasty, who then falls in love with a top actress in the modern era. Do Min-joon is an alien who lands on Earth in the year 1609 during the Joseon Dynasty, then stays on the planet for the next four centuries. He possesses a near-perfect appearance, enhanced physical abilities involving his vision, hearing and speed, and a cynical, jaded view regarding human beings.

He ends up in academia in the present day, scoring a job as a college professor, at which he meets famous actress Cheon Song-yi, the biggest Hallyu star in Korea. Song-yi is an obnoxious, entitled attention freak, someone who became a top star in her teens and never learned how to live a normal life. She drinks like a fish, swears like a sailor and does whatever she wants. Min-joon falls in love with Song-yi, but discovers that he only has three months left on Earth.

Sumber: Wikipedia


About This Series

TypeDrama
GenreMelodrama , Comedy , Romance ,Romantic Comedy
NetworkSBS
Released
Total Episodes20
SUMBER : DRAMA FEVER

CHECK IT OUT

9 ulasan:

Izzati Jefree berkata...

hmmm memang best gila cerita ni. hehehehe btw cuba tengok cerita emergency couple. cerita tu pun best gila.

wanie ou berkata...

Memang best. Ape pun time kasih untuk cadangan tu

Phylo berkata...

emergency couple ada jihyo .. hihihi

wanie ou berkata...

weee.. masih mencari koeksi drama emergency couple

shahida rahim berkata...

mmg best cite ni..try la tengok cite let's eat pon best jugak http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2014/02/lets-eat-best.html

wanie ou berkata...

wah nampak macam menarik je.. addict to be...

trah zain berkata...

hmmm,,, mcm xde masa pulak nk tgk, tp mcm best pulak,,haha

Hasbullah Bin Md Som berkata...

Amboi... Ramai kawan yg minat k-pop la plak... Smpat iklankan cerite ye.. BTW ni first time sy blogwalking dekat sini.. Harap dapat jadi sahabat blogger.. Follow me.. I follow you..

nur azrina berkata...

huuu..cerite ni mmg best. mak saya yang x layan korea pun sangkut jugak tgk citer ni..citer makhluk asing kate nye..haha