Pengikut

Selasa, 29 Oktober 2013

SOMEDAY -first love in a first sign.

To, 

       A . S


I don't know how much longer
That I have to put up with everything
I have been hiding all the truth inside my heart

Everytime we meet
Everytime you turn to face me
Thought I look indifferent
Do you know how much i have to force myself?

Can you hear my heart calling for you?
My heart ia telling you that I LOVE YOU
But I cant open my heart for anyone to know

Can you hear that?
My heart keep waiting there for you
Waiting there for you to open it
and hope you will realize.

Someday..

Thought I love You
Thought I feel it
But deep down inside, I don't dare to tell you

Everytime we meet
Every times you turn to me
That I pretend to be still

Can you hear it?
But I had to release it cause others would curious
I'm waiting there for you to open
I can only hope you will know 

That this person loves you
Please I hope you will know
Someday..

I HOPE..







Sabtu, 26 Oktober 2013

PahIt MaNis di UTUSAN MALAYSIA BERHAD

as salam...

Dah lama x update blog ni kan.. dah berhabuk uk.. sarang labah-labah pun dah banyak.. hehehe.. aku baru prasan yang aku x update pun pasal pengalaman aku internship..

Kan sebelum ni aku dah citer yang aku intern kat UTUSAN MALAYSIA BERHAD. the one of a big company yang memang owesome.. memnag banyak benda yang aku dah belajar masa kat situ . bak kata oarng tetua dari A sampai Z la kira tak kira dari segi tulis berita, cari berita dan tuuttt... hehehe..

so far memang akuu x dapat nafi la.. banyak pengalaman yang aku dapat.. kene marah pun ada sebab keje x clear tapi normal la tu . mula2 kan.. bile dah lame2 baru ok.. tapi memang bidang ni hati kene betul2 kering kalau x memang habis la.. kalau orang cakap ape2 buat tuli je.. x payah nak kisah sangat.. dah nama pun wartawan kan..

aku ingat lagi, mase mula2 tu aku sendiri x boleh terima dengan suasana dan waktu kerjanya, ye la mane taknya masuk pukul 10 pagi then blik pukul 9 malam. tu pun lau berita lepas.. ibarat kata selagi berita bos belum cek berita selagi tu la kene menakuk dekat office tu.. dah la jalan depan pejabat tu scary.. mana taknya dengan anjing, dengan lori keluar masuk lagi dan dengan orang gila.. memang betul betul cabaran... masalah teksi pulak satu hal... dalam 1 jam, nak tengok bayang 1 teksi pun susah inikan pulak nak naik.. memang menunggu la...

selalunya aku akan blik dalam pukul 9.. jadi disebabkan aku ni x ade transport so terpaksala tunggu teksi walaupun lambat kan... then pkul 10 baru sampai kat stesen LRT CHAN SOW LIN.... around 10:30 pm  aku bru la boleh sampai kat bandar seri permaisuri.. pastu aku akan cari makan dulu macam biasa dan dalam pkul 11:30 baru sampai rumah..

bila dah sampai rumah.. memang dah rasa macam x ade tenaga la.. mana tak nya seharian berjalan p cover berita. tu x campur dengan sesat lagi .. aiyooo.. sebab tu bila dah sampai rumah, badan dah memang totally out la...dan itu lah rutin harian aku selama 2 bulan

kadang-kadang aku rasa macam x ader life langsung. ye la mane x nya pagi keje balik malam..cuti pula dapat 2 hari seminggu, tu pun x leh cuti direct . kalau la aku ni bini orang dah lame dah disuruh benti..boleh terabai anak2 dan silap2 suami pun cari lain. uhuu.. oppsss.. yela mana x nya mase untuk diri sendiri pun x ade ni kan pulak dengan family..

tapi apa yang aku x dapat sangkal adalah pengalaman.. pengalaman yang aku dapat memang betul2 mematangkan aku.. more confident la.. lps tu jumpa ngan menusia yang mcm2 dy punya kerenah... kann menusia kan banyak ragam.. huhuh...

sampai sini sahaja citer aku.. lau ikutkan banyak lagi bende yang aku nak citer tapi disebabkan jam dah pukul 4:43 pagi .. so aku kene tidoo sebab sebelum pkul 11 esok aku dah kene ada kat c10 untuk ambik berita kampus USM yang sudah siap dicetak.. huhuhu...


kat sini aku sertakan beberapa hasil kerja aku mase intern kat UTUSAN dulu.

http://www.utusan.com.my/utusan/Keluarga/20130813/ke_02/Juadah-raya-ancam-diet

http://www.utusan.com.my/utusan/Keluarga/20130801/ke_04/Kacau-dodol-erat-hubungan

http://www.utusan.com.my/utusan/Kota/20130704/wk_02/Tingkat-keselamatan-pelancong