Pengikut

Isnin, 31 Disember 2012

Just wanna say bye~bye 2012 and hello 2013

Today's date is 31/12/12 .. means tomorrow is 01/01/2013 

                       
     HAPPY NEW YEAR

So this year, I make a little easier wishess than last year because not all of my wishess happens.So in conjunction with 2013 .. I wish to... tutttttt....


sorry...it will be not effective if i tell it.. heheee..

2012--- 
Thanxs for be nice to me.  you are a great year that i have done.. i hope next year will be like you. I will keep all the memories between me and you in my memory box and remember back as a reminiscence.

Because of you too,  today i get what i want. You really taught me how to recognize a person's good or bad and you show me that believing someone can be the worst thing in life. Apart from that, you also made ​​me see different kinds of people as hypocritical, ego .. and the most severe is the human is a friend of my own .. what a bad ...
but I would assume it is the memories of my life for 2012.. :)


today.. i close the door to the past and open the door to the future, take a deep breathe and step on through to the start the next chapter of my life 



lets make a wish for 2013---
I hope you, 2013  will being a super duper graet year to me and please be nice to me.. and  not ever lets the past make me down.. peeps 
 
  
Countdown to New Year 2013. Showing days, hours, minutes and seconds ticking down to 0.. so click here to count together  http://www.timeanddate.com/countdown/newyear

Rabu, 19 Disember 2012

Exam!!.. Engkau datang lagi

                                                             
Jam sudah menunjukkan pukul 3.00 pagi.. tapi aku still lagi x blh nak lelapkan mata.. roomate aku dah lame dibuai mimpi indah.. waaa.. jelesnye... ape nak buat ni... boring ni.. movie dalam lappy aku ni sumer dah habis tengok.. siap khatam lagi ... 

Tetibe bile dop macam ni, teringat yang exam dah nak dekat.. Nampak nye exam dah datang..  Alamak!! Exam oh exam..... this is the most ridiculously difficult exam. Let me put it this way, its one exam about something that you don't came across a lot and also, as if, you will be doing any of it anytime soon.. haha.. it easy to say but hard to do.. am i right??.... 

Tambah pulak bile aku x start buat  preparation ape pun lagi.. macam x ready nak sambut kedatangannya.. hahahha macam sambut raye la plak.
opssss...ok2 ..berbalik ke tajuk asal...
ahhhh stress nye bile ingat exam ni..


 

.. Alamak macam mane ni.. hari jumaat dah nak gerak balik kampung.... So kalau kat kampung nanti, surenye x bukak buku. Mane x nye.. tengok tv memanjam.. pastu bukak buku je, ad je y datang kacau.. kalau x mak lampir tu mesti hantu gigi.. hehehhe.. tu sumer adik aku.. (miss nye korang).. itu sumer dipanggil DUGAAN...hahahha... banyak la aku punye dugaan.. padahal x leh terime hakikat yang diri tu pemalas... oppssss..

so berbalik pada bab buku tadi...

so macam mane ni..
4 haribln dah start exam LSP 403...tpi aku still x der jadual stady.. aku spatutnye dah start buat perancangan .. sebb sem ni.. subject aku sumernye berat... ahhh.. what a burden... tolong la.. aku kene struggle... bukan kene tapi harus/wajib... 
tingkatkan pointer tu... eee... pemalas nye aku ni..x sedar2 lagi..dlu ingat lagi kononnye nak bangun study malam.. tpi hampeh...hangat2 taik ayam je... FAIL 
                    

                             

 waaaaaaa...... pasni x nak dah hangat2 taik ayam.. nak betul2 macam ni la hidup sebagai pelajar.. salagi aku bergelar pelajar.. selagi tu la kene hadapi EXAM
 
dah la...
out lu.. nak pegi merenung jadual exam plak ni... 
x nak jadi cam yang atas.. nak jdi cam yang bawah tu...



Selasa, 18 Disember 2012

What Makes You Beautiful – One Direction

someone sang this song to me .. so touching. 
thanxs ONE DIRECTION for creating this song....


so Let's sing together...




You’re insecure
Don’t know what for
You’re turning heads when you walk through the door
Don’t need make up
To cover up
Being the way that you are is enough
Everyone else in the room can see it
Everyone else but you
[Chorus]
Baby you light up my world like nobody else
The way that you flip your hair gets me overwhelmed
But when you smile at the ground it aint hard to tell
You don’t know
Oh Oh
You don’t know you’re beautiful
If only you saw what I can see
You’ll understand why I want you so desperately
Right now I’m looking at you and I can’t believe
You don’t know
Oh oh
You don’t know you’re beautiful
Oh oh
But that’s what makes you beautiful
So c-come on
You got it wrong
To prove I’m right I put it in a song
I don’t know why
You’re being shy
And turn away when I look into your eyes
Everyone else in the room can see it
Everyone else but you
[Repeat chorus]
If only you saw what I can see
You’ll understand why I want you so desperately
Right now I’m looking at you and I can’t believe
You don’t know
Oh oh
You don’t know you’re beautiful
Oh oh
But that’s what makes you beautiful
Nana Nana Nana Nana
Nana Nana Nana Nana
Nana Nana Nana Nana
Baby you light up my world like nobody else
The way that you flip your hair gets me overwhelmed
But when you smile at the ground it aint hard to tell
You don’t know
Oh Oh
You don’t know you’re beautiful
[Repeat chorus]
If only you saw what I can see
You’ll understand why I want you so desperately
Right now I’m looking at you and I can’t believe
You don’t know
Oh Oh
You don’t know you’re beautiful
Oh oh
You don’t know you’re beautiful
Oh oh
But that’s what makes you beautiful

Isnin, 17 Disember 2012

kawan macam.. !!!!

dah lame rasenye xupdate blog ni.. so kali ni aku nak update blog aku dengan cerita kawanaku..orang cakap pengalaman  boleh mematangkan kita....
Ya memang mematang kan aku... aku stuju 100%..sebab daripada pengalaman tu la aku kenal sapa kawan-kawan aku... susah nya bile hidup di perantauan.. jauh ngan mak ayah...
Ingat bile jauh..kawan boleh tolong.. ye la jadi pendengar masalah.. support kewangan...tapi.. rupenye..
diorang nak aku bile senang je... time susah.. aku terkontang-kanting sorang-sorang.. x der yang sudi beri telinga untuk dengar masalah aku... sedih..ye la bile kawan yang dah lame kenal buat macam tu.. mungkin selama ni aku x prasan perangai mereka selama ni.. aku rasa aku buta dalam memilih kawan...

Atau mungkin hati ku ni terlalu lembut.. smpaikan orang lain boleh pijak kepala aku... tapi aku xder la lembut sangat... aku cuma sayangkan mereka... sebab tu bile mereka ada masalah..aku tolong..
tapi bile aku ada masalah.. dyorang buat buta tuli je...
sedih sangat...  baik kawan yang rapat dengn aku pulak.. sanggup bagi pertolongan dan ambik berat pasal aku...tapi BFF aku sendiri...
Tapi BFF ke macam tu.. aku rasa macam x je...
skunk ni aku sedar.. dan pengalaman tu yang sudah mematangkan aku...aku dah tau macam mane mereka sebenarnya..dan aku harap aku x kan jumpa dah orang macam mereka... :'(

 Dan skunk ni... Ou keep it up.. Lets Bygones Be Bygones.... teruskan berjalan ke hadapan.. ramai lagi yang boleh jadi kawan aku.. ;)