Pengikut

Jumaat, 5 Oktober 2012

Belajar..belajar..& Terus Belajar









Assalamualaikum...

Wah dah lame aku x update blog ni.. sejak aku melangkah masuk ke sem 3, hari ni  baru aku bukak balik blog ni.. sebab terlalu banyak keje dan assaigment yang terpaksa aku siapkan.. tapi macam mane pun x luper  kepada pengunjung-pengunjung yang dah pun mengunjungi blog ni and thanxs a lot for your support... i will keep it up for learn how to write.. and one day be a journalist.. ye la sebb bidang yang aku belajar pun journalist.. so mungkin disini adalah platform aku untuk naik dan dalam masa yang sama terus belajar bagaimana untuk menulis... aku  nak cuba sampai kan berita secara telus kepada masyarakat, tentang suara-suara masyarakat terutamanya masyarakat terpinggir yang mana ramai pihak cuba avoid dengan suara mereka..


tambah-tambah lagi kaloo nak jadi journalist ni.. hah kene la banyakkan ilmu pengetahuan, ramah mesra dan the important thing is know how to communicate with others.. so skunk ni aku dah masuk kelas kewartawanan.. best sebab lect aku tu dia ajar detail.. so cepat la faham.. tapi biase la masalah student ni.. bila dalam kelas je terus mulut pum menguap.. hahaha.. x leh blah betul.. ye la mane x menguap nye malam-malam berjaga tengok Running man sampai pagi.. kes addict Running man la ni.. 

                                                         

Adooii ya bile ingat balik banyak nye keje nak kene buat.. manenya dengan tugasan blog, oral untuk english, sorotan literature lagi.. adooii.. wanie bile koo nak siapkan keje ko ni.. lambat2 buat nanti , koo jugak yang susah.. aku kene belajar daripada pengalaman yang lepas.. jangan suke r buat keje last minit.. ye la.. kita hidup ni pun untuk belajar dan setiap perkara yang berlaku dalam diri kita adalah satu proses pembelajaran.. Jadi sampai kita menghembuskan nafas yang terakhir pun, kita masih lagi belajar. tapi secara tidak formal la..

so keep it up... chaiyokk... 

Tiada ulasan: