Pengikut

Jumaat, 19 Ogos 2011

penunggu istana sekadar fiksyen


Menyedari pengaruh filem seram masih lagi kuat di kalangan penonton, Grand Brilliance dan Primeworks Studios telah membuat percaturan yang begitu berani dengan menerbitkan Penunggu Istana.

filem karya Wan Hasliza ini dikatakan talah meniru sebuah filem hollywood "The Blair Witch Project"(1999).12 tahun dulu orang akan cakap best sebab first time tengok citer cm real.
Rumours plak kata, mmg video tuh real. Police jumpa kat hutan. tu strategy Grand Billiance la tu tok lariskan citer tu biar ramai yang masuk panggung. Dyorang yang untung.

 Ader jugak penonton yg terpedaya dgn citer  nih. Ader yang tanya.... dia org betul betul mati ker ? Come on lah... lakonan jer tuh. Pelakon tu dibayar  untuk Primeworks.

Tapi bila nama Uncle seekers turut terbabit dlm statement no komen bahawa citer betul betul atau lakonan... nampok benar nipunyer (gaya Usop Wilcha cakap)... Mengarut lah. Motif nyer cuma satu, nak dapatkan untung besar bila produce citer macam nie. Macam citer Blair Witch Project, modal nyer cuma USD 500K jer. Untung ? USD 248 Juta (kutipan seluruh dunia). Sebab nampak macam real. Idea genius. Takde sapa terpikir nak buat citer macam tu... 
                                              
 Kalau betul citer nie citer betul, video tuh adalah bahan bukti mahkamah dan polis untuk bukti kematian diaorg atau kehilangan diaorang. Mana bleh buat public viewing. Kang jadi kes macam trio Dato' T kang.... pastu memain plak konon nyer dakwaan laporan polis telah dibuat atas kehilangan pelajar berkenaan. Mana report polis nyer ? Tunjuk lah dalam Melodi ker dalam Fuhhh! ker.... bikin panas kat forum-forum cyber buat apa ?

 kalau citer ni betul2 real, kenapa facebook amar, sara dan mus masih aktif hingga ke hari ini. manakala blog mereka sentiasa diupdate... saper yang update blog mereka kalau dyorang dah mati..
salah seorang pelajar tu pulak dikatakan sedang meningkat naik dan drama terbarunya adalah seperti "dahlan steady" yang kini dimainkan di astro warna ( channel 132 )..

Antara pelakon citer nie "yg konon nyer" kisah benar:

SARA ALI:
http://bit.ly/jYC4IT

MUSTAQIM BIN MOHAMED ZAKI
http://bit.ly/lSvvXg

AMAR ASHRAF

Tiada ulasan: